WELKOM OP ONZE WEBSITE DE MEREHOEVE

 

Al jaren waren wij op zoek naar een plek, waar we meer ruimte en mogelijkheden voor het houden van dieren zouden hebben. In 2002 hebben we de perfecte stek gevonden en zijn we naar Eigenbilzen (B) geëmigreerd. Emigratie klinkt zwaarder dan het is, want we zijn beide rasechte (nederlands-) Limburgers, dus in die zin bleven we toch binnen ons vertrouwde Limburgse land.
Onze liefde voor dieren bracht de integratie in een stroomversnelling. We hadden al een hond , 4 katten, 12 siereenden, een twintigtal sier- en legkippen, een koppel duiven en een koppel konijnen.
Maar er moest nog een oplossing gevonden worden voor het onderhoud van het grasland dat bij onze hoeve hoort. Wat te doen? Paarden, geiten, schapen, koeien?
Door toeval werden wij naar een schapenhouder in het dorp verwezen.Het was liefde op het eerste gezicht met het Suffolk ras. Van gewoon een paar schaapjes om het gras kort te houden, waren we in 2003 binnen een week lid van de vereniging, werden we intensief voorgelicht over het houden van stamboekschapen, zijn we naar diverse prijskampen getogen en hebben we een bliksemstart mogen kennen. Sinds 2004 zijn we op de provinciale, interprovinciale als ook nationale prijskampen in de diverse categorieën niet meer uit de top drie weg te denken.
Met name met onze rammen kweek hebben wij een reputatie hoog te houden!

Webdesign:Tum Palmen